За нас

Ние сме Нина Тунтева и Викторија Блажеска, млади лингвистки од Македонија. Овој блог го започнавме со желба да ги споделиме нашите размислувања за лингвистиката и јазиците со пошироката македонска публика.

  • На сликава Викторија е лево, Нина е десно.
  • Двете дипломиравме на Филолошкиот факултет „Блаже Конески“ во Скопје…
  • …каде што и се запознавме преку студентската филолошка конференција „Како си ми?“ во 2016 година.
  • Во моментов и двете сме на магистерски студии по лингвистика во странство (Нина во Словенија, Викторија во Германија).
  • Викторија е од Битола, a Нина е од Скопје.
  • Јазиците што ги зборуваме се:

Ако сакате да нѐ контактирате, пишете ни на следнава адреса: jazicharnica@gmail.com или анонимно оставете коментар тука.