Анонимно прашање: Која е етимологијата на македонското презиме “Секов”?


Со потеклото на имињата се занимаваат македонистите од Институтот за македонски јазик „Крсте Мисирков“. Меѓу другото на нивниот вебсајт може да се најде „Речникот на презимињата кај Македонците“: http://www.imj.ukim.edu.mk/mk/%D0%98%D0%B7%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%98%D0%B0/%D0%A0%D0%B5%D1%87%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8.aspx 

Во томот што ги содржи презимињата на С за ова презиме го пишува следното:

Фала многу за интересното прашање и поздрав! 🙂

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s