Ги заокружуваме последните две објави за различните особености на македонскиот и на бугарскиот стандарден јазик со овој краток и јасен цитат од проф. Виктор Фридман.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s