Јазичарница прашува…

Еве ја и првата анкета на Јазичарница!

Кажете ни кои зборови би ги употребиле во трите примери во анкетата (тука; пополнувањето ќе ви одземе само 1 минута), а резултатите ќе ги објавиме наскоро на блогот. Споделете ја анкетата и со вашите пријатели!